Translate

2012. június 18., hétfő

Rendszerezés: fedők tárolása kémtörténetbe ágyazva

Én már mutattam, hogy  fedőim megzabolázására milyen akciótervet kellett kidolgoznom.Ezek után jöjjön egy újabb történet, mely talán napjainkban esett meg.
A fedő(k) sztori(ja): Az úgy volt kérem, hogy Szakács állandóan kísérletezik a konyhában. Soha nem tudjuk Fazékkal, hogy épp mi sül ki belőle. Aztán az egyik alkalommal.... Azt megtiltották, hogy beszéljek róla, de annyit elárulhatok, hogy egy olyan ételt alkotott, amit minden ember a legpompásabb falatnak tartana, amit életében csak fogyasztott. Persze a főgonosz Mindentbele ezt kiszagolta, és meg akarta szerezni a receptet. Ekkor jöttek a kémelhárítás emberei, hogy a védelmünkre keljenek. Szakácsot és Fazekat elvitték egy titkos helyre, még mi sem tudunk róla, hogy hová. Minket pedig a kémelhárítás ügynökei óvnak az esetleges támadásoktól, míg a pompázatos étket a XZY vállalat elő nem állítja sorozatgyártás formájában. 
A fedősztori: A fedőknek tárolóra van szükségük.


Fedőtartó - A tányéroknál is van!
forrás
A kémelhárítás emberei jelen esetben több trükkhöz is folyamodtak. Először is - a megtévesztés végett - a fedőket szétszórták a konyha különböző pontjain található szekrényekben. Majd azzal bízták meg 001 ügynököt, hogy álcázza magát kábeltartó sínnek. Az ellenség miért keresné őket a polc alján, ráadásul a tányérok fölött? Szerintem ez zseniális! Egyébként azt még megsúghatom, hogy 001 ügynök magyar származású. :)



Itt az a megtévesztés, hogy nincs megtévesztés. Ez tényleg egy fedőtartó (egyébként 002 ügynök). Mindentbele kémeinek eszükbe sem jut, hogy ezek azok a fedők, amelyek a titkot őrzik.



Most a zseniális 003 ügynök módszerébe tekinthetünk be. Mit is látunk? Egy fedőtartót? Nem! Ez egy fali tároló sín egy szekrényajtóra felfúrva. Jön Mindentbele, kinyitja a szekrényt, benéz, sehol semmi fedőnek való alkalmatosság. Mert hát az ajtóra már rá se tekint :)



Ez megint csak 003-as. Itt egy fiókban védelmezi a fedőket.




Ennek az akciótervnek a kidolgozásához valószínűleg anyukám segítségét kérhette az illetékes (004-es ügynök). Ugyanis szüléim, mikor birtokba vették első közös lakásukat, akkor a piros konyha elérésére törekedtek. Pontosabban az ara (anyukám) álma volt. Tehát férjeura a fehér színből - az akkori festékminőségnek megfelelően - ötödszöri mázolásra pirosat varázsolt. Majd anyukám másnap reggel a konyhába lépve olyan fejgörcsöt kapott, hogy vissza kellett térni a fehér változathoz (ennek elérése hetedszerre sikerült, miután a rózsaszín árnyalat megadta magát). Hogy mi köze ennek a kémtörténethez? Jön Mindentbele egyik kéme, belép a konyhába, és megcsapja a migrén szele. Még azt sem veszi észre, hogy a fedők a szeme előtt a falon voltak. Fejvesztve menekül :)




Pinned Image
forrás 
Újabb megbúvó a szekrényajtón. Jelen esetben 005-ös ügynök olyan picinyke, hogy szinte észre sem lehet venni. L alakú tartónak álcázta magát. Ez a legolcsóbb akcióterv a 11 közül.




01-potlids_rect540
forrás 
006-os ügynök akciójához sem kellett nagy összegű tárgyakat beszereznie a kémelhárításnak.
Csupán apró kampókat.



007 (más néven James Bond) nem tudott részt venni a Fedők fedősztorijában. Ő épp megint egy filmben szerepel. Helyét 008 vette át. Védenceit a magasba helyezte, majd alulról, hogy ne látszódjanak, serpenyőket függesztett fel.



009 remek ügynök, de nem a kreativitásáról híres. Egy az egyben lekoppintotta 008-at. :)



010 kihúzható fedőtartónak álcázta magát, így akár menekülőre is foghatja végszükség esetén. :)




011 úgy látta, hogy az lenne a legjobb a tanúi számára, ha új személyazonosságot kapnának. Épp ezért dísztányérnak álcázta őket :)




6 megjegyzés:

  1. Azt el kell árulnom, hogy nincs sok lábosom. De már gyerekként zavart, hogy a fedőkkel mindig baj volt. Azok olyan rakoncátlanok tudnak lenni. :) Vagy kallódnak, vagy porosodnak. Úgyhogy nálam egyszerűen füllel lefelé fordítva rá vannak téve a hozzájuk tartozó lábosra, és így építettem egy kisebb lábos tornyot. Tényleg nem nagy, mondjuk összesen 5-ről beszélek. És abból igazán talán 2-t használok. Elgondolkoztató számok, hmm. :o)

    VálaszTörlés
  2. Nálam is így volt eredetileg, de aztán azzal, hogy valamelyiknek nincs fedele, összedőlt a rendszer. Mondjuk 5-nél több fazekam van. Egyébként egyszer a Stahl Judit mondta egy műsorában, hogy bőven elég lenne annyi, amennyi neked is van. És abból csak kettőt kéne használni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legtöbbet (majdnem mindenre) egy szép kis piros zománcos lábost használtam. Bár a létező összes füle lepattogzott már. Úgyhogy múltkor, amikor volt az az ominózus földre zuhanás, akkor fogtam és kidobtam. Akkor gondoltam végig, hogy minek egyáltalán a másik öt, ami egy család volt?! Azt hiszem, hogy mindenkinek van egy aktuális kedvence, és akkor úgyis abban főz. Bár aki rendes, annak van mondjuk leves főzője, tészta főzője, tejforralója (én azt nem szoktam), serpenyő, aztán palacsinta sütő (az nekem is van elkülönítve). Ez épp 5. Akkor már profik is vagyunk. :D

      Törlés
    2. Szerintem ő is pontról pontra ezeket sorolta fel :)

      Törlés
  3. jó poszt! most visszaolvasom az összeset, amiről lemaradtam.

    azt utálom ezekben a stylingolt képekben, hogy itt még a fedők is olyan jól néznek ki... lsd. dísztányéros. hát hol van nekem sárga, meg fehér fedőm? meg olyan, ami nem barna már az égésektől!?
    nálunk egyébként egy fiókba vannak bedobálva, és mivel a mosogatás nem erősségünk, az összeset (5-6 db) használjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem azok nagymamám korabeli alumínium fedők. Akkoriban még voltak jó kis színek :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...