Translate

2013. január 2., szerda

Vízkereszt, avagy a karácsonyfabontás hivatalos dátuma

Igazán nem szeretnék senkit sem siettetni, hogy váljon meg gyönyörűen feldíszített fájától, de lassan közeledik január 6-a. Azaz a hivatalos dátuma eme tevékenységnek, hogy aztán a farsangi időszak alatt legyen hely még a falak arrébb tolására is. De a mi családunk ebben a tekintetben általában felrúgja a szabályt, és a fa marad. Még sokáig. Nagyon sokáig. Mert egyszerűen nem tudok szemet hunyni a felett, hogy a Természet és a Jégkirálynő közös koprodukciójaként végre létrejött az az idilli környezetet, amelyben a karácsonyfánk pompája még inkább érvényesül. :)
De addig is mutatok egy pár ötletet a díszek elcsomagolására. Hogy épségben túléljék azt a közel egy évet, amíg várakoznak a dobozokban. 


Store karácsonyi díszek eredeti dobozok
forrás
A díszeket csomagolhatjuk akár cipős dobozokba is, zsebkendőkkel elválasztva.



gt04janmsl_ornamentstorage02.jpg
Ezt az ötletet Martha néninél találtam. Akár a szilveszteri buliból ránk maradt műanyag poharakból is kivitelezhetjük. Mindössze hullámpapírra van még hozzá szükségünk. Erre ragasztópisztollyal felerősítjük a poharakat, és már pakolhatjuk is el az apróbb díszeket!



Ehhez csak annyit, hogy a tojástartók felhasználása örök.




Ha a négercsók elfogyott....



A kényesebb díszeket filccel válasszuk el egymástól. 


A 24-ei idegbaj előidézőjének egyik fő okozója lehet az összegubancolódott izzósor. 
Ha egy sima kartonlapra tekerjük fel előző évben, akkor nagy valószínűséggel megúszhatjuk a sírógörcsöt. 


Nem feltétlenül van szükségünk műanyag rudakra, hogy ezt a mutatványt elérhessük. Elég hozzá  papírguriga is, melyre feltekerjük az izzósort.


Hihetetlen, de Martha néni még a gyertyák tökéletes elcsomagolásáról sem feledkezik meg. Mindössze papírgurigára és papírtörlőre van hozzá szükségünk, hogy legközelebb karcmentes gyertyáink fényében tündökölhessünk.


Bocsánatot kérek minden kedves olvasótól, hogy csak a végére biggyesztem ide, de annál őszintébben írom, hogy még annál is boldogabb új évet kívánok, mint amilyen az előző volt, telis-tele álmokkal, célokkal, és azok elérésével, no és az alkotás örömével! 

6 megjegyzés:

  1. Gyerekkoromban volt, hogy Nagypénteken szedtük le a fát... A hosszútűjű elég tartós volt :-) Az ötletek viszont szuperek! Boldog új esztendőt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi rekordunk február eleje, úgyhogy ezzel übereltél minket. :)))
      Neked is nagyon boldog új esztendőt!

      Törlés
  2. Csak nekem gusztustalan ez a tojástartó felhasználás divat? Nálunk ezek sokszor tele vannak tollal, sz*rral meg miegyébbel...:/ nem raknék bele semmit.

    Örülök, hogy posztoltál! Martha néni nagyon cukimuki, igazi rendszerezőzseni. Valószínűleg kitérne a hitéből ha meglátná a szekrényeink belsejét...(kívül minden tipptopp, arra azért adok :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, alapos válogatást igényel, hogy "sterilnek" nevezhető tojástartóra bukkanjon az ember. Egyébként erről az a karácsonyfa jutott eszembe, amit múltkor posztoltál a soha ilyet kategóriában. Műfenyő és dísztartó egyben :).
      Egyébként Martha néni pár éve 5 hónapot töltött a sitten az igazságszolgáltatás félrevezetése miatt. A legenda szerint egyszer valami különleges cukrot csempésztek be neki a börtönbe. Kinek a bagó, kinek az ételkülönlegesség hiányzik! :))

      Törlés
  3. Én magamtól bevallom őszintén, sose nézem M.S. oldalát. De a múltkori ötlet (amit nálad találtam), hogy az ágyneműt a saját kispárnahuzatába teszi. Na az nagyon bevált. Olyan szép lett a szekrény, hogy csak na. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, örülök, hogy ez bevált, ha már a lepedő hajtogatás annyira nem jött össze mint a videón (egyébként M.S.-nak is van egy ugyanilyen bemutató videója). Én is szeretném megcsodálni a szekrényedet! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...